Melankolik Depresyon Nedir?**Güncel2022

Melankolik Depresyon Nedir?**Güncel2022

Melankolik Depresyon Nedir? Melankolik depresyon, majör depresif bozukluk ve melankoli semptomlarını birleştiren şiddetli depresyon özelliğidir. Bu yazımızda melankolik depresyondan bahsedeceğiz. Melankolik Depresyon Nedir? Melankolik depresyon, depresif bozukluk belirleyicisidir. Majör depresyon ile bazı ortak özelliklere sahiptir. Melankolik Depresyon Nedir? Kronik ve yoğun bir umutsuzluk duygusu, keder gibi olumsuz duygularla kendini göstermektedir.

 

Melankolik Depresyon Belirtileri

 

Melankolik Depresyon Nedir? Melankolik depresyon şiddetinin türü ve yoğunluğu kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Melankolik Depresyon Nedir? Genel hatlarıyla melankolik depresyon belirtileri; huzursuzluk, uykusuzluk ya da çok uyuma, sürekli yorgunluk, ilgi ve zevk kaybı, hüzün, dikkat eksikliği, intihar düşüncesi, düşük enerji, iştahsızlık ya da aşırı yeme isteği, suçluluk duygusudur.

 

Melankolik Depresyonun Nedenleri

 

Melankolik Depresyon Nedir? Diğer tüm depresyon çeşitlerinde olduğu gibi melankolik depresyonun ortaya çıkışı çeşitli nedenler sonucunda gerçekleşebilir. Melankolik depresyonun nedenleri arasında hormon dengesizlikleri, genetik yatkınlık, beyindeki anormallikler, travmatik olaylar, çevresel değişiklikler bulunmaktadır. Melankolik Depresyon Nedir? Ayrıca bu depresyon türünün, başka ruhsal problemleri olan kişilerde görülme sıklığı daha fazladır.

 

Melankolik Depresyonun Teşhis Edilmesi

 

Melankolik depresyonun teşhis edilmesi, doktorlar, psikiyatristler tarafından gerçekleşmektedir. Teşhisi koyan doktor, belirtilerinizi, depresyonun yoğunluğunu ve ne kadar kalıcı olduğunu belirlemek için size birtakım testler uygulayacaktır.

 

Melankolik Depresyon Nasıl Tedavi Edilir?

 

Melankolik depresyon tedavisi için ilaçlardan ve psikoterapiden faydalanılmaktadır. Genetik bir rahatsızlık olduğu bilindiği için, ilaç tedavisi bu depresyon türünün olmazsa olmazıdır. Psikoterapiler ve ilaçlar, her zaman melankolik depresyon tedavisinde yeterli olamamaktadır. Bu nedenle başka uygulamalar da yapılmaktadır. Bu farklı alternatif tedavi yöntemleri, yatılı tedavi (ev ortamında ya da hastane ortamında), elektrokonvülsif terapi (beyne elektriksel uyarılar gönderilmesi) ve yaşam tarzındaki değişiklikleri kapsamaktadır.

 

Melankolik depresyonu olan kişilerin yaşam tarzlarında yaptıkları değişiklikler arasında, besleyici bir diyet programı uygulanması, egzersiz, yürüyüş ve spor ile ilgilenilmesi, arkadaşlarla zaman geçirilmesi ve farklı ortamlara girilmesi, düzenli uyku vb gibidir.

] }
53 Beğen