Yetersiz Hissetmek Konusunda Yardımcı 5 Yöntem

Yetersiz Hissetmek Konusunda Yardımcı 5 Yöntem

Günlük hayatta hiç zamanın kıskacında sıkışıp kaldığınız ve zamanın yetmediği bu sebeple,  yetersiz hissetmek konusunda yardımcı 5 yöntem kişinin hayatına yön vermesine ve bu olumsuz duyguları kolaylıkla atlatmasına yardımcı olacaktır. İşte bu yöntemler!   yada günlük hayatınızı idame ettirirken her konuda kendinizi yetersiz hissettiğiniz oldu mu? Rutin diye adlandırdığımız aktiviteler aslında şehir hayatının içinde günlük hayatın birer koşturmacasıdır.  Bireyler şehir hayatının yorucu angaryası içinde kendilerini yalnız, mutsuz, bitkin ve tüm bunların sonucunda akıp giden zaman karşısında hayata karşı yetersiz hissetmektedir. Bu sebeple,  yetersiz hissetmek konusunda yardımcı 5 yöntem kişinin hayatına yön vermesine ve bu olumsuz duyguları kolaylıkla atlatmasına yardımcı olacaktır. İşte bu yöntemler!

  • Kendinizi tanımaya çalışın!
  • Hata yapmaktan korkmayın!
  • Planlı ve programlı olmaya dikkat edin!
  • Stresten uzak durun!
  • Güne olumlu başlayın!

Yetersiz Hissetmek Konusunda Yardımcı 5 Yöntem

Kendinizi Tanımaya Çalışın!

Kendimizi ne kadar iyi tanır ve bu süreç içinde kendimizle ne kadar iyi anlaşırsak, yetersizlik duygumuzla o kadar iyi baş etmemiz mümkündür. Hayatın kargaşasında kendi mutluluğumuz için küçük detayları keşfetmek yetersizlik duygumuzla savaşarak, gün içinde küçük molalar vermek benliğimizi rahatlatacaktır.

Hepimizin hayatında kontrol edemediğimiz anlar olmuştur.  Ruhumuzun umutsuzluğa kapıldığı ve zaman zaman kapıldığımız bu duygu yetersiz hissetmemizi sağlamaktadır. Öncelikle herkesin bu durumu hayatının bir bölümünde mutlaka yaşadığını unutmamak gerekir. Bu sebeple ilk olarak yetersizlik duygumuzu yenmek için kendimizi tanımalıyız. Çünkü yoğun geçen mesai sonunda, bir ilişkinin sonunda,  bir günün sonunda yine kendimize kalanız.

Yetersiz Hissetmek

Hata Yapmaktan Korkmayın!

Hata yapmak insanın doğasındadır. Gün içinde yaptığımız ufak hatalar yetiştiremediğimiz her iş için kendimizi affetmek yetersizlik duygusunun önüne geçecektir. Aynı zamanda yetemediğimiz konusundaki suçluluk duygusunun, bizi bir yere ulaştırmayacağını unutmamak gerekir.

Mutluluk hormonu dediğimiz serotonin hormonu; olumsuz duygular içinde kaybolmaktadır. Çünkü bu hormon bizim nasıl hissettiğimizle ilgilidir. Bireyin kendisini rüzgarın içinde savrulup giden bir yaprak gibi yetersiz hissetmesi, mutluluğunu örselediği gibi aynı zamanda depresyon, yaygın kaygı bozukluğu gibi pek çok zihinsel hastalığa da davetiye çıkarmaktadır. Bu da ruhsal anlamda sağlıksız bireylerin olduğu bir toplum oluşmasına neden olmaktadır.

Planlı ve Programlı Olmaya Dikkat Edin!

Yetersizlik duygusunun önüne geçmek için bir diğer etkili yöntem planlı ve programlı olmaktır. Bu yüzden tasarlanan rengarenk sevimli ajandalar bize yardımcı olacak, gün içinde yapılacaklar listesi zamanı etkili kullanma konusunda destek sağlayacaktır.

Yetersizlik duygusuyla savaşta en önemlisi ise olumlu yönlerimize odaklanmaktır. Bu zamana kadar olumsuz yönlerimize odaklanarak kendimizi acımasızca eleştirdik. İyi yönlerimizi görmezden gelerek kendimizi takdir etmekten uzaklaştık. Ancak kendi iyi yönlerimizi parlatmak,  yapamadıklarımızdan çok yaptıklarımıza odaklanmak bizi yetersizlik duygusundan kurtaracaktır.

Stresten Uzak Durun!

Günlük hayatın stresi, koşturmacası pek çok insanı yormakta ve yetersiz hissetmesine neden olmaktadır. Stresten uzak kalmak bireylere olumlu yönde destek sağlayarak onların yetersizlik duyguyla baş etmesi için yardımcı olmaktadır. Stresten uzak kalmak için hobi edinebilir ya da kendinize iyi gelen farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz!

Güne Olumlu Başlayın!

Yetersizlik duygusunu yenmek için güne olumlu başlamak son derece önemlidir. Bunun için her sabah şükrederek teşekkür ederek uyanmak, aslında her şeyiyle size yeten evren içinde sizin de yeterli olduğunuzu hissettirecektir! Yine aynaya bakıp kendinize ‘Seni seviyorum, her şeye yetersin, yetemezsen de sen bir harikasın!’ gibi sözler kendimizi desteklemektedir. Böylece, aslında her şeye yetmek zorunda olmadığımızı, yetersiz hissetmek konusunda yardımcı 5 yöntem içerisinde uymamız gereken en önemli madde olduğu unutulmamalıdır. Kişisel gelişim alanında farklı makalelere göz atmak için linki takip edebilirsiniz. Kişisel Gelişim

] }
38 Beğen

Bir Cevap Yaz