Tüp Bebek Tedavisi Nedir?**Güncel 2022

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?**Güncel 2022

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler, tüp bebek yöntemiyle anne ve baba olmak isteyen kişilerin araştırması gereken bir konudur. Tüp Bebek Tedavisi Nedir?  Tüp bebek tedavisinden önce ve sonra dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Genel anlamda tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tüp Bebek Nedir

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Tüp bebek uygulaması anne ve babadan alınan yumurta ile spermin dış ortamda döllendirilmesidir. 40’lı yaşlara gelindiğinde yaklaşık olarak 3 ay içerisinde başvurulması gereken bir tedavi yöntemidir. Tüp Bebek Tedavisi Nedir? En başarılı bebek sahibi olma yöntemlerindendir denilebilir. Tüp bebek uygulaması beş aşamadan oluşur ve anne- baba adaylarının dikkat etmesi gereken pek çok detay vardır.

Tüp Bebek Öncesi

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Tüp bebek tedavisi öncesinde yapılması gerekenler, eğer anne adayının genital rahatsızlıkları varsa tedavi edilmelidir. Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Sigara ya da alkol tüketimi bıraktırılır, doğal yollarla beslenme yöntemleri uygulanır, anne adayının fazla kilosu varsa fazla kilolarından kurtulması gerekir, baba adayının genital bölgesinde enfeksiyon varsa tedavi edilir ve bunlara ek her iki aday da ilaç kullanımları varsa doktora bildirirler.

Tüp Bebek Sonrası

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Tüp bebek tedavisi sonrasında yapılması gerekenler, uygulamanın ardından anne adayı klinikte bir süre müşahede altında tutulur. Uygulamanın yapıldığı gün duş alınmamalıdır, ağır hareketlerden kaçınılmalıdır ve uygulamadan yaklaşık 11 gün sonra gebelik testi yapılmalıdır. Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Ağrı kesici ya da herhangi bir ilaç kullanılmamalı, hamam tarzı sıcak yerlere gidilmemeli ve gebelik testi yapılacağı zamana kadar cinsel ilişkide bulunulmaması gerekmektedir. Anne adayı stresten uzak tutulmalı ve hassas yaklaşılmalıdır.

Tüp bebek tedavisinde anne adaylarının beslenmesine de dikkat etmesi gerekmektedir. Bol su tüketilmeli, asitli içeceklerden kaçınmalıdır. Kuru yemiş tüketimine özen gösterilmeli, aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler tüketilmemelidir.

] }
27 Beğen