Sosyal Anksiyete Bozukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Sosyal Anksiyete Bozukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Sosyal anksiyete bozukluğu nedir? belirtileri nelerdir? Günümüzde sıkça karşılaşılan psikolojik sorunların birçok nedeni olmaktadır. Özellikle gelişen teknoloji ve insanların yaşam tarzındaki değişimler buna neden olmaktadır. Sosyal anksiyete gibi sorunlar uzman eşliğinde çözülecek sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyal fobi; bir anksiyete bozukluğudur. Daha önceki ruhsal hastalık sınıflandırma sisteminde, sosyal anksiyete bozukluğunun fonksiyonları daha sınırlıdır. Sosyal anksiyete bozukluğu, kişinin korkusu ve kaygısı olarak tanımlanabilir. Hafif şiddetten şiddetli şiddete, sosyal kaygı kişinin endişesine, kaygısına ve kaçınma durumuna göre değişen bir sorundur. Günümüzde bu soruna sosyal anksiyete bozukluğu denmektedir.

Hayatta kalmak, ilgilenmek, partner bulmak ve akranlarıyla sosyalleşmek için insanların takdir edilmesi, tanınması ve değer görmesi gerekir. Sosyal anksiyete bozukluğu, başkalarının sosyal bir ortamda kontrol edebileceği davranışları ve fiziksel semptomları olumsuz değerlendirme ve yargılama kaygısıdır. Sosyal anksiyete bozukluğu olan kişiler, sosyal ortamda aşağılayıcı, utandırıcı ve aşağılayıcı davranışlar sergilemekten endişe ederler. Ayrıca terleme, kızarma, titreme ve dil yapışması gibi fiziksel semptomlar konusunda endişelenirler. Garip, aptal, tuhaf, sıkıcı, kirli, korkutucu ve zayıf olarak tanımlanacağından endişelendiler. Tüm dikkatlerini kendilerine verdiler, kendi davranışlarını gözlemlemeye, görünüşlerini düşünmeye, başkalarının kendilerini bu biçimde değerlendirdiklerini düşünmeye ve hem de kendileri hakkında olumsuz değerlendirmelerde bulunmaya başladılar.

Sosyal anksiyete bozukluğunun belirtileri

Sosyal Anksiyete Bozukluğu Nedir?

Sosyal anksiyete bozukluğu olan kişilerde anksiyeteye sebep olan koşullar şu kategorilere ayrılabilir bu sorunların nedenini bilmek çözümü için kolaylık sağlayacaktır. Sorunun kaynağına uzman yardımıyla inmek çözüm yolunu açmış olacaktır. Topluluk içinde konuşma, açıklama yapma ve topluluğun becerilerini, bilgilerini ve becerilerini değerlendirebildiği durumlar. Tanımadığımız insanlarla konuşmak, telefonda konuşmak, muhalefet etmek ve flört etmek gibi iletişim gerektiren ortamlarda sosyal kaygı oluşabilir. Sosyal anksiyete bozukluğunda, kaygılanmaya devam etmesine sebep olan sosyal durumlardan kaçındı.

Sosyal kaygı ideal sınırı aştığında psikolojik bir sorun haline gelir ve işte, okulda, ailede ve sosyal yaşamda sorun yaratmaya başlar. Sosyal anksiyete bozukluğunun bilişsel ve davranışsal yöntemlerinin asıl amacı, kişilere yeni sosyal deneyimler yaşatarak çeşitli sosyal durumlar ile anksiyetenin oluşması arasındaki ilişkiyi zayıflatmak ve kaygı hakkında yeni bilgiler vermektir. Bu, hastalığın iyileştirilmesinde eşit derecede etkili olduğunu göstermektedir.

Facebook‘ta paylaşmayı unutmayın.

] }
62 Beğen

Bir Cevap Yaz