Sınav Kaygısı Nedir?

Sınav Kaygısı Nedir?

Sınav Kaygısı Nedir? Heyecan, yaşamda doğal ve kaçınılmaz bir duygudur. Sınıra ulaşmadığı ve insan performansını olumsuz etkilediği sürece bizi hedeflerimize yönlendirecek, motive edecek, hayatı olumsuz etkileyen ve pek çok açıdan performansı düşüren bir engel haline gelecektir. Sınavın birkaç gün ya da hatta aylar geçip geçmediği konusunda çok büyük bir endişe gösterdi. Semptomlar sınavlara çalışma motivasyonunu etkileyebilir ve uyku, yemek ve sosyalleşme gibi günlük aktiviteleri olumsuz yönde etkileyebilir. Sınav sırasında aşırı heyecan ve biraz heyecan, sınav puanlarını duygusal ve fiziksel olarak etkileyebilir.

  • Kalp, aritmi
  • Abdominal rahatsızlık ya da ağrı
  • Soğuk terleme ve baş ağrıları
  • Düzensiz nefes alma
  • Ellerde uyuşma
  • Titreme
  • Vücut bayılma
  • Baş dönmesi
  • Düşünememe hissi

Kas yorgunluğu muayene kaygısının fiziksel belirtilerinden birisi olarak sayılabilir. Panik, aşırı sinirlilik, ağlama, iyi çalışsanız bile hiçbir şeyi hatırlayamayacağınızı düşünme, hiçbir şey bilmeme, konsantre olmada güçlük, huzursuzluk, aşırı yorgunluk duyguları, kaygı, kaygı, aşırı hareketlilik, beyninizin donduğunu hissetme, Okuyamama gibi belirsizlik ve sınavda yeteri kadar düşünememe belirtileri ve sınav kaygısı duygusal belirtiler olarak sayılabilir.

sınav kaygısı nedir

Sınav Kaygısı Nedir ? Sınav Korkusu Geçer Mi?

Bunun suçlama, kendisini yetersiz hissetme ve sınavdan sonra feci sonuçlara yol açacağına dair çeşitli düşünceler var. Kimse yüzüne bakamaz, çevresini hayal kırıklığına uğratır. Bu olumsuz düşünceler öğrencilerin çalışmalarını bırakmalarına sebep olan faktörlerdir.  Öğrenme ortamı öğrenmeye karşı ilgisizliği, isteksizliği, kaygıyı ve endişeyi artırır. Öğrenciler arasında sınava girmemek yabancılaşmaya hazırlanır. Aşırı sınav kaygısı, arzu ettiğiniz sonuçlardan uzak durmanıza neden olabilir.

Kaygı düzeyini azaltmak ve kontrol etmek önemli bir noktadır. kaygıyı ve endişeyi artıran durumlar karşısında daha olumlu duygular ile bu sorundan uzaklaşmak mümkün olmaktadır. Performansı düşüren bir engel haline gelecektir endişe ve kaygı duymanın sonucunda bu gibi durumlar yaşamak doğal bir sonuçtur. Olumsuz duygularınız devam ettiği sürece, başarılı sınavlar için güven ve motivasyon sağlamanız zor olacaktır. Negatif düşüncenin size bir yararı yok, önce düşüncenizi değiştirmeye çalışmalısınız. Olumsuz duyguları bir kenara bırakıp olumlu düşüncelere yönelerek, kaygıyı azaltmak ve daha etkili işe başlama ve sınavlarda başarılı olma olasılığını artırmak mümkün olacaktır.

Facebook‘ta paylaşmayı unutmayın.

 

] }
48 Beğen

Bir Cevap Yaz