Agorafobi belirtileri nelerdir? Agorafobi nedir?

Agorafobi belirtileri nelerdir? Agorafobi nedir?

Agorafobi belirtileri nelerdir?, uzay korkusu demektir. Kişi evini terk etmekten, kamuya açık yerlerde, büyük alışveriş merkezlerine ya da mağazalara girmekten, kalabalıklar içinde, sinema salonlarında ya da dar ve kapalı odalarda ya da tren, otobüs ya da uçakla seyahat etmekten korkar. Orada olduğu sürece buralardan uzak durur ve korku doludur. Fobi anksiyete olarak tanımlanabilir. Fobi, fiziksel semptomlarınız var ise ve belirli durumlara girmekten kaçınırsanız, kaçmanın ya da yardım almanın zor olacağıdır.

Bu fiziksel semptomlar, panik atak semptomları ya da kişinin utandığını hissettiği semptomlar olabilir.

Belirtileri ;

  • Evlerden dışarı çıkmak,
  • toplu taşıma,
  • açık alanlar,
  • kapalı alanlar,
  • kalabalık yerler tek başına,
  • sıra beklemek

Bunun gibi sosyal aktiviteleri yapmak zorlayıcı bir hal almaktadır. Bu durumları tek başına yapmak her zaman zor bir süreç haline gelir.

Agorafobi belirtileri nelerdir?

Agorafobi Belirtileri Nelerdir?

Agorafobi, en yaygın akıl hastalıklarından birisidir. Genellikle öncelikle erken yetişkinlikte ortaya çıkar. Önce panik bozukluğu ortaya çıkar. İnsanlar panik atak olursa, ayrılamayacaklarından endişe ediyorlar. Bu durum ileride fobi haline gelebilir. Profesyonelce tedavi edilirse başarı olasılığı yüksektir. Agorafobi ve panik bozukluğunu pek çok faktör etkiler. Uzun süreli sıkıntı da etkili bir biçimde panik bozukluğu ve agorafobi oluşumuna yol açabilir. Terapist, anketler yardımı ile hastalığın ciddiyetini değerlendirebilir ve başka ruhsal problemler olup olmadığını belirleyebilir. Fizik muayene yolu ile semptomların fiziksel nedenleri olup olmadığını belirleyin. Hastalığı tedavi eden kişilerin iyileşme olasılığı yüksektir.

Bu hastalık için aşağıda belirtilen tedavi metotları kullanılabilir. İlaç kullanılmadan antidepresanlar ile beraber kullanıldığında, bilişsel davranışçı terapinin etkili olduğu ispatlanmıştır. Hastaların korkularıyla olumlu bir biçimde yüzleşmelerine yardımcı olun. Fobilerle ilgili yanlış düşüncelere müdahale etmenin davranış değişikliklerinden daha fazla tedavi iyileştirmesine yol açmayacağını göstermektedir.

Doğrudan hasta yakınlarını etkiler, çünkü anksiyete bozukluğu olan kişiler genelde aktivite yapamazlar. Hasta günlük yaşamına devam etmek için çok çaba sarf eder. Hasta yakınları panik bozukluğu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Hastaları ve durumlarını çok daha iyi anlayabilirler. Aynı zamanda psikoterapiye de yardımcı olur. Hasta yakınları danışma merkezlerinden, doktorlardan ve psikoterapistlerden yardım alabilirler.

Facebook‘ta bizi paylaşmayı unutmayın.

] }
44 Beğen

Bir Cevap Yaz